Кейлът е интересен зеленчук, подобен на зелето, броколито, карфиола. Богат на витамини, той понижава холестерола и има антиоксидантно действие.
В тенджера: задушете нарязан лук в горещо олио и добавете замразения кейл. Добавете 125мл бульон, оставете да заври и гответе на тих огън за 50 -60 минути под капак, като бъркате от време на време. Подправете на вкус със сол, пипер и индийско орехче.
В микровълнова (700 Watt): поставете замразения кейл в затворена кутия с малко вода за приблизително 6 минути. Разбъркайте добре веднъж през това време и още веднъж преди сервиране. Подправете на вкус със сол, мазнина и нарязан лук, след което гответе за още около 3 минути, като разбърквате от време на време.
Внимание: Да не се замразява повторно след размразяване.
Да се съхранява при – 18°С.
Произход:
Германия