Описание
Смокинята се нарежда на второ място след портокала по съдържание на калций. Една купичка изсушени смокини осигурява количеството калций, съдържащо се в една купичка с мляко. Ензимите, които се съдържат в състава на смокиновите плодчета, намаляват съсирването на кръвта и риска от съдови тромбози.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина.
Алергени
Енергийност (kcal/kJ) |
284 kcal / 1190 kJ |
Въглехидрати (г) |
58.2 г |
от които захари (г) |
58.2 г |
Мазнини (г) |
2.2 г |
от които наситени (г) |
0.04 г |
Протеини (г) |
5.9 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Гърция