Необходими продукти:
» 5 филета
сьомга (без кожа)
» 4
лимона, нарязани на резенчета
» 4
портокала, нарязани на резенчета
» Сол
» Черен пипер
» 2 лъжици нарязан свеж копър
» 2 лъжици сушени домати, накиснати в зехтин
» 1 лъжица
зехтин
» 160 мл
бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително на 190°C.
На дъното на тава за печене подредете резенчета лимон и портокал като ги редувате. Всяко филе сьомга трябва да има легло от цитруси. Овкусете рибата със сол и пипер и покрийте всяко парче с едно лимоново и едно портокалово резенче.
В купичка смесете зехтина, копъра и сушените домати. Разпределете тази смес върху сьомгата и напръскайте всяко парче с бяло вино.
Пече се между 8 и 10 минути.