Порции: 4
Време за птиготвяне: 15 минути
Необходими продукти:
» 4 лъжици зехтин
» 200 гр филе от бяла риба
» 1 глава лук, нарязана на ситно
» ½ чаша бяло вино
» 1 чаша домати от консерва (заедно със сока)
» ½ чаша нарязани черни маслини
» 2 лъжици каперси
» ¼ лъжица червен пипер
» Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Нагорещете 2 лъжици зехтин в голям тиган. Добавете рибата и пържете по 2 ½ минути от всяка страна. Извадете рибата в чиния и покрийте с фолио, за да я запазите топла.
В същия тиган нагорещете 2 лъжици зехтин, добавете лука и пържете 2 минути. Добавете виното и гответе, докато количеството му се намали на половина. Добавете доматите, маслините, каперсите и червения пипер и гответе 3 минути. Овкусете със сол и пипер.
Сервирайте рибата, като я залеете със соса.
Към рецептата може да добави и спанак.
Supermag
Вижте още:
Паста с риба тон
Сьомга с цитруси
Крокети от риба тон