Вегетариански кюфтета



Порции: 4 (около 20 малки кюфтенца)
Време за приготвяне: 50 минути

Необходими продукти

» 4 лъжици зехтин
» ¾ чаша ситно нарязан лук
» Сол
» 2 чаши гъби, нарязани на ситно
» 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
» ¼ лъжица червен пипер
» 400 гр тофу
» 1 яйце
» ¼ чаша галета
» Магданоз, нарязан на ситно
» Черен пипер
» ½ чаша брашно




Начин на приготвяне:

В голям тиган нагорещете зехтина. Добавете лука и щипка сол. Пържете докато лука омекне (3-5 минути). Добавете гъбите, червения пипер и чесъна. Гответе още 5 минути.
В блендер смесете сиренето тофу, яйцето и малко сол. Добавете галетата и магданоза и отново разбийте. Изсипете в купа и овкусете с черен пипер.

Смесете всичко.

С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и пържете от двете страни до златисто.

Можете да ги сервирате със спагети в доматен сос.




Supermag
Снимка: Flickr




Още рецепти без месо:

Спанак със сирене в гювече