Пюре от карфиол



Необходими продукти:

• 1 глава лук, нарязана
• ¼ чаша масло
• 1 средна глава карфиол, нарязан на парчета
• 4 скилидки чесън
• 3 чаши прясно мляко
• Сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:

Задушете лука в 2 лъжици масло на средна температура. Добавете карфиола, чесъна и млякото. Добавете сол и пипер и оставете да заври.

Намалете температурата и варете, докато карфиола омекне (около 15 минути).

Изцедете добре. Пюрирайте карфиола с останалото масло и не повече от ¼ чаша от течността, в която е варен.






Supermag
Снимка: Flickr




Вижте още:

Средиземноморски омлет

Запечени яйца с кашкавал и картофи

Вегетариански кюфтета