Ягодов чийз кейк

Ягодов чийз кейк
Сибел Османова


Продукти за блата:

» 1 п. (180гр.) какаови бисквити
» 1 п. (125гр.) чисто масло
» орехи

За крема:

» 1 ч.ч. (200гр) кисело мляко
» 4 с.л. захар
» 200 гр. извара
» 1 ч.ч. течна сметана
» 1 п. желатин
» ванилия
» ягоди




Начин на приготвяне:

За блата първо натрошавам бисквитите на ситно (с робота слагам всичко заедно вътре - бисквити, масло и орехи). След като стане трошлива смес я прехвърлям в тавичка намазана с мазнина и поръсена леко с брашно. Притискам много хубаво с ръце сместа и леко повдигам към стените на тавичката. Запичам на 200 гр.за около 15 мин. И оставям да изстине.

Отделно приготвям крема като първо накисвам желатина в две лъжички студена вода.

След това разбърквам киселото мляко със захарта и изварата и ванилията докато стане хомогенна смес без бучици.

Отделно разбърквам с миксер течната сметана докато се сгъсти напълно.

След това разтапям желатина на водна баня и го прибавям към
сместа с киселото мляко. Към нея прибавям и течната сметана и нарязани ягоди. Хубаво разбърквам всичко и изсипвам върху бисквитения блат.

Отгоре аранжирам с ягоди и слагам в хладилник за около 3-4часа да се стегне.