Торта с моркови



Необходими продукти:

За кейка:

* 1 ½ чаша брашно
* 1 ½ ч. лъжица бакпулвер
* ½ ч. лъжица канела
* ¼ ч. лъжица сол
* 4 яйца
* 1 ½ чаша захар
* 1 ванилия
* ¾ чаша масло (разтопено)
* 2 чаши настъргани моркови
* 120 гр шоколад (полусладък)


За крема:

• 340 гр бял шоколад
• ½ чаша сметана

Захаросани моркови:

• ½ чаша портокалов сок
• ½ чаша захар
• 2 малки моркова, нарязани на тънки ленти




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса. Скарата е добре да бъде в средата на средна позиция. Подгответе формата за торта като я намажете сложите хартия за печене и я намажете с масло.

Смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта.

В друга купа разбийте яйцата. Добавете захарта и ванилията и разбийте много добре. Добавете маслото и разбъркайте с шпатула. Добавяйте постепенно сухата смес. И накрая добавете морковите и шоколада.

Изсипете сместа във формата и печете до готовност на два пъти (около 45 минути). Извадете внимателно от формата и охладете.

Разтопете шоколада на водна баня (или в микровълновата). Свалете от котлона и добавете сметаната и бъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да се охлади добре. След това с миксер разбийте крема.

На котлона сложете да заври портокаловия сок със захарта. Добавете морковите. Варете около 8 минути. Изцедете и оставете да се охладят.

Всички съставки на тортата са готови. Остава да я оформите.




Източник: SuperNova.bg




Вижте още:

Сладка пица с плодове

Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди