Шоколадов мус



Необходими продукти:

• 220 гр черен шоколад
• 5 лъжици вода
• 2 лъжици масло на стайна температура
• 1 лъжица сметана
• 5 яйца
• 1 лъжица захар






Начин на приготвяне:

Начупете шоколада на парченца и заедно с водата го сложете на котлона на ниска температура. Бъркайте до гладкост. Свалете от котлона и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте много добре.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Добавете жълтъците към шоколадовата смес.

Разбийте белтъците с щипка сол и захарта и ги добавете към сместа. Сервирайте в отделни купички или чашки.




Supermag
Снимка: Flickr




Вижте още:

Шоколадов пудинг с портокал

Шоколадови кексчета с ягоди