Коледен чийзкейк с тиква




• ¾ чаша трохи от хляб грахам
• ½ чаша настъргани орехи
• 2 лъжици бяла захар
• 2 лъжици кафява захар
• ¼ чаша масло
• ¾ чаша бяла захар
• ¾ чаша пюре от тиква
• 3 жълтъка
• 1 ½ ч. лъжица канела
• ½ ч. лъжица джинджифил
• ¼ ч. лъжица сол
• 250 гр. крема сирене
• 3/8 чаша бяла захар
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 лъжици бита сметана
• 1 лъжица царевично нишесте
• ½ ч. лъжица ванилия
• ½ ч. лъжица лимонов екстракт




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса.

Смесете трохите, орехите, 2 лъжици бяла захар, 2 лъжици кафява захар и маслото.

Пече се в малка тава като тестото силно се притиска към дъното и стените.

Смесете ¾ чаша бяла захар с тиквеното пюре, жълтъците, канелата, джинджифила и солта. Оставете настрана.

В отделна купа с миксер смесете крема сиренето добре. След това добавяйте ¼ чаша плюс 2 лъжици бяла захар постепенно. После добавете яйцето, жълтъка и сметаната и разбийте добре. Добавете нишестето, ванилията и лимоновия екстракт. Добавете тиквената смес и разбийте много добре.

Изсипете тази смес върху тестото и печете 50-55 минути. В средата кейка може да остане мек.

Оставете да се охлади на стайна температура и след това го сложете в хладилника.




Supermag
Снимка: Flickr




Още коледни рецепти:

Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски

Коледни джинджифилови бисквити

Свинско печено от Финландия